BEOGRAD – Pokušali smo da vratimo nešto od onoga što je odavno izgubljeno, a onda smo videli snagu velikih sila, rekao je večeras predsednik Aleksandar Vučić po pitanju pokušaja kosovskog problema.

“Suština je sledeća: Kosovo je proglasilo nezavisnost 2008. godine. Nalazimo se u teškoj situaciji, i neka se niko ne pravi lud u ovoj zemlji. Svi znamo šta se dešava na Kosovu i sada svi traže krivca”, rekao je u emisji Upitnik i potvrdio da kada kaže da se traži “krivac” – da je taj “krivac” ustvari on.

Kosovo je, podsetio je proglasilo nezavisnost 2008. godine, a Srbija je, kaže, uspela da neke stvari vrati iz ćorsokaka i da proba da vrati nešto što je oduvek bilo izgubljeno.

U tim nastojanjima suočili smo se , kaže, sa snagom velikih sila, ali i pritnivicima unutar zemlje, i sa činjenicom da se na različite načine razarala sama mogućnost da Srbija, ne Srbi, imaju nešto od toga.

On je rekao da je njegova kompromisna ideja odbačena, a na pitanje šta je tačno mislio pod razgraničenjem, rekao je – da se uspostavi pravedna i pravičnna granica između Srba iu Albanaca.


Tanjug