SKOPLJE – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući aktivnosti opozicije u centru Beograda, da će zamoliti poslanike njegove stranke da ih još jednom pozovu na razgovore.

“Da sednu za kakav god hoće sto…Neće oni kod mene i nisam ja mesto za razgovore. Mesto za razgovore je parlament i ja ih pozivam da to rade”, rekao je Vučić u Skoplju odgovarajći na pitanja novinara.

Posebno, kako je rekao, poziva one koji treba da budu malo odgovorniji.

“Ne verujem da nekima možete da objasnite da je parlament mesto za razgovor, ali znam da ima i pametnih ljudi u pojedinim strankama, koji dobro razumeju da je to jedino mesto gde se stvari odvijaju i gde o stvarima možete da odlučujete”, kazao je predsednik.

Naveo je i da su vrlo loši incidenti u centru grada, koje izazivaju pristalice opozicije.

“Ostavite sve po strani, ono što se desilo u centru Beograda je bilo vrlo loše, time su bili ugroženi životi ljudi”, rekao je Vučić i dodao da nema istine u tome da se opoziciji suprotstavljaju organizovano aktivisti SNS-a, već da se radi o običnim ljudima koji žele normalan život.

Na opasku novinara da ga je lider Dveri Boško Obradović u petak čekao ispred tzv “slobodne zone” kod Predsedništva da igraju šah, Vučić je ironično odgovorio da je siguran da je to bila velika borba, kao sa znakovima.

“Je li pobedio on ili nevidljivi protivnik? Biće da je on pobedio, kao što su pobedili znakove”, rekao je Vučić.

Tanjug