BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu španskog ambasadora Migela Fuertesa Suaresa i tom prilikom mu zahvalio na principijelnom stavu Madrida o nepriznavanju nezavisnosti Kosova i poručio da će Srbija uvek biti iskren prijatelj Španije.

Vučić je Suaresu zahvalio na dobroj saradnji, kao i na tome što je posvećenim radom i diplomatskim iskustvom doprineo unapređenju odnosa Srbije i Španije.

Predsednik Srbije je izrazio zahvalnost Španiji na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i aktivnoj podršci u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije.

On je istovremeno potvrdio da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Španije.

“Srbija će uvek biti iskren prijatelj Španije i raduje me visok nivo razumevanja i poverenja između naših dveju zemalja”, istakao je predsednik Vučić, izrazivši uverenje da bi poseta kralja Felipea Šestog i drugih španskih zvaničnika značajno doprinela produbljivanju odnosa i širenju saradnje.

Vučić je, takođe, izrazio zahvalnost Španiji na podršci evrointegracijama naše zemlje.

Ambasador Fuertes Suares je čestitao predsedniku Vučiću na uspešnim reformama, koje su dovele do značajnog napretka srpske ekonomije, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika.

Dvojica sagovornika su konstatovali da u ekonomskoj saradnji nisu iskorišćene sve mogućnosti, izrazivši nadu da će kontakti između srpskih i španskih kompanija biti intenzivniji, posebno po uspostavljanju direktnih aviolinija između Beograda i Madrida, odnosno Barselone.

Tanjug