BUDVA – Za šetnju bez majice u susednoj Hrvatskoj u Hvaru predviđena je kazna od 500 evra, a ovu odluku planira da uvede i opština Budva.

Takođe, po ugledu na komšije Budva planira da uvede i kaznu za šetnju u kupaćem kostimu koja će iznositi 600 eura, dok će kazna za jelo i piće na javnoj površini biti 700 eura.

Iz nadležnih službi su saopštili da zbog značaja Odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcionisanju grada, građana i turista kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinam,  potrebno je da što veći broj građana pomogne svojim sugestijama u kreiranju nacrta ove odluke.

Odlukom o pomenutoj kazni se mogu propisati i razna druga pravila ponašanja koja bi regulisala komšijske probleme parkiranja, sušenja veša, odlaganja smeća, izgleda zgrada i glasne muzike.

Takođe, kako ova odluka proizlazi iz Zakona o komunalnim delatnostima potrebno je da svi građani učestvuju u njenom formiranju.

“Zbog gore navedenog Javni poziv za prethodno konsultovanje trajaće dva meseca, kako bi se pripremio nacrt odluke o komunalnom redu koji će biti na javnoj raspravi u produženom roku, da bi sva zainteresovana lica kroz ovu odluku mogla rešiti probleme koji do sada niesu bili definisani postojećim propisima”, kažu iz nadležnih opštinskih službi.


RTV Budva