Niš – Carinici su 29. maja 2019. godine, prilikom dubinske kontrole na magistralnom putu Niš-Prokuplje, zaustavili automobil dupke pun kozmetike, garderobe i tehničke robe stranog porekla bez plaćenih carinskih dažbina.

Prekršaj je otkriven sat vremena posle ponoći, kada su carinski službenici na parkingu u blizini benzinske stanice posumnjali da se u „folkvagen šaranu“ novopazarskih registarskih oznaka nalazi krijumčarena roba.

Zbog nemogućnosti detaljne kontrole na parkingu, automobil kojim su iz pravca Niša putovala dvojica srpskih državljana iz Novog Pazara vraćen je natrag do carinarnice u tom gradu.

Tokom pregleda carinici su ustanovili da su njihove sumnje bile opravdane, jer je robe bez porekla bilo gotovo svuda: na zadnjem sedištu, u gepeku, kao i u koferu koji je bio pričvršećen za nosač na krovu „folkvagena“.

Reč je o 70 parfema „lankom“, „šanel“, „armani“ i drugih, 20 tečnih pudera, 36 komada razne garderobe – pantalona „riplej“, „monkler“, majica sa istim natpisom, kožnih jakni „gvado“, kao i 12 pari kožnih čizama i patika sa natpisom „anđelina džons, sumnja se da se radi o falsifikatima turskog porekla pomenutih brendova.

To, međutim, nije bilo sve, jer su carinici pronašli i raznu tehničku opremu – 10 setova led ploča za reklame sa trafoom, 30 led zidnih lampi u boji, 24 adaptera, kao i više od 300 komada elektroopreme poput izolir-traki i produžnih kablova.

Sporna roba je zaplenjena, a za prekršaj su odgovorna oba putnika, s obzirom na njihovu izjavu da kozmetika, garderoba i deo tehničke opreme pripadaju 65-godišnjem vozaču, a ostatak tehnike 60-godišnjem suvozaču.

Uprava_carina