Naslovna Vesti srbija Zbog najavljenih padavina neophodan oprez u vožnji 

Zbog najavljenih padavina neophodan oprez u vožnji 

BEOGRAD – Sredina radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja na putevima širom Srbije, ali se zbog nestabilnih vremenskih prilika savetuje veći oprez za volanom, saopštio je danas Auto moto savez Srbije. 

Najintenzivnije padavine danas se očekuju na severu zemlje, zbog čega se vozačima savetuje da, ukoliko naiđu na jaku kišu, smenje brzinu jer je vidljivost znatno smanjena, pa su češće i saobraćajne nezgode.

Usporena vožnja moguća je na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure usled učestale pojave odrona zemlje i kamena, a najčesći su duž Ibarske, Drinske i Ðerdapske magistrale. 

AMS S navodi da, prema poslednjim informacijama dobijenih od “Puteva Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Iz Uprave granične policije navode da na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci na izlazu čekaju četiri sata, u a u Bačkoj Palanci i Šidu 60 minuta.

AMS S navodi da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske i da tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima. 

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče, intenzivnijim na severu zemlje gde su ponegde moguće i kratkotrajne vremenske
nepogode. 

Vetar je slab i umeren, južni i jugozapadni, a najviša dnevna temperatura će se kretati od 22 do 27 stepeni.

Tanjug /Foto :Tanjug – T. Valič

Exit mobile version