BEOGRAD – Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je danas da se ta stranka zalaže da se, posle Niša, i u Vojvodini otvori srpsko-ruski humanitarni centar i da se osoblju tih centara odobri diplomatski status.Učestvujući na medjunarodnom humanitarnom Livadijskom forumu na Krimu na poziv Saveta Federacije Rusije, Šešelj je kazao da su Srbija i Rusija “iskreni saveznici” i dodao da Beograd “nikad neće biti u frontu protiv Moskve”, prenela je Srpska radikalna stranka..

“Rusija štiti naš teritorijalni integritet i pomaže nam u borbi za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Sa druge strane, Srbija je jedina zemlja na Balkanu koja nije uvela sankcije Rusiji i nikada neće biti u frontu protiv Rusije. Već 19 godina od obojene revolucije u Beogradu, na Srbiju se vrše pritisci da se odvoji od Rusije ali neuspešno”, kazao je Šešelj, navodi se u saopštenju SRS.

On je najavio da će krajem godine u Srbiji biti osnovan ogranak udruženja Prijatelji Krima u cilju “popularizacije i afirmacije ruskog Krima i organizacije ekonomske i kulturne saradnje”.

Beta