NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da je Klub malog fudbala (KMF) Novi Pazar primer kako se kvalitetnim i sistematskim radom, uz slogu i harmoniju, stiže do vrhunskih rezultata.

“Naši klubovi nastavljaju da ispisuju sportsku istoriju Novog Pazara i Srbije. Velika je stvar biti vicešampion države, to je pošlo za rukom kolektivu koji funkcioniše kao porodica. Zajedno sa Sportskim savezom, nastavićemo da podržavamo futsalere i ulažemo u razvoj sporta”, rekao je Biševac na prijemu u čast KMF Novi Pazar.

On je najavio da uskoro kreću radovi na dvorani u okviru Osnovne škole Vuk Karadžić, od čega bi najviše trebalo da profitiraju dvoranski sportovi.

“Sledi potpuna rekonstrukcija, za koju je Douš grupa izdvojila dva miliona evra. Biće više termina za trening, pa od naših sportista očekujem još bolje rezultate”, dodao je Biševac.

Novopazarci su u tek završenoj sezoni ostvarili najveći uspeh u klupskoj istoriji, s obzirom da su se u finalu plej-ofa Prve futsal lige borili za titulu protiv jedanaestostrukog prvaka države Ekonomca.

“Razgovarali smo o nekim budućim planovima. Verujem da ćemo biti još bolji”, naveo je predsednik KMF Novi Pazar Fikret Međedović.

Ekipu koja u svojim redovima ima seniorske reprezentativce Srbije Mirzu Hota, Milana Mutavdžića i Ninoslava Aleksića, te člana omladinske državne selekcije Ensara Redžovića, na terenu godinama uspešno predvodi kapiten Eldin Redžović.

“Od 2010. godine i osnivanja nismo imali bolje rezultate i malo je nedostajalo da budemo prvaci, ali idemo dalje. Predstoji juriš na neki trofej, posle tri izgubljena finala”, kazao je Eldin Redžović.


rtvnp