BEOGRAD – U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, sparno i veoma toplo, a krajem dana u severnim, a tokom noći u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima predvidja se prolazno naoblačenje ponegde sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom i pojačanim vetrom, ponegde i sa olujnim udarima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Vetar će slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od 16 do 22 stepena, a najviša dnevna od 32 do 35 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano, veoma toplo i sparno. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. U večernjim satima i tokom noći predvidja prolazno naoblačenje koje će usloviiti povremeno kišu ili pljuskove sa grmljavinom i jak, kratkotrajno i olujni severni i severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura kretaće se oko 22, a najviša dnevna oko 35 stepeni Celzijusa.

Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, a zaštita od UV zračenja svima. Kod osetlјivih osoba su mogući reumatski i bolovi u mišićima.

Beta