TRST – Selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Ðorović, posle kraha na Evropskom prvenstvu, kaže da je na čelnicima Fudbalskog saveza Srbije da odluče o njegovom statusu.

Srbija je jučerašnjim porazom od Danske (2:0) grupu u Trstu završila neslavno bez ijednog boda, uz još poraze od Austrije (2:0) i Nemačke (6:1).

“Ja ne mogu da donosim odluke, o tome drugi odlučuju. Ne tražim alibi. Šta god odluče mogu da samo da prihvatim i da se zahvalim za šansu. Samo bih da podsetim da sam ja radio i u A timu kao Muslinov pomoćnik. Sad i ovo, posle dobrih kvalifikacija… Sa moje tačke gledišta ovo što sam dao srpskom fudbalu, neću da kažem da je mnogo, ali je dovoljno i nadam se samo da će se dalje nadograditi. Da li ja ili neko drugi manje je bitno. Miran sam i čistog obraza”, rekao je Ðorović posle utakmice.

Ðorović je priznao da je njegov tim morao i mogao bolje da odigra EURO.

“Ovde je 12 najboljih reprezentacija, a mnoge nisu otišle u polufinale. Bez obzira na sve ne krivim igrače, za mene su oni svetinja. Želeli su mnogo više. Osam od devet igrača smo već prebacili u A tim. Naravno da ovo nismo mogli ni da zamislimo, ali to se dešava u fudbalu”.

Kako je naglasio, o uzrocima neuspeha pričaće u narednim danima kada se napravi detaljna analiza.

“Pripreme smo prošli bez dosta igrača iz A tima. Neki su bili umorni, igrali mnogo. Neki nisu igrali u klubovima, imali su malu minutažu”, zaključio je Ðorović, konstatujući i da je imao dosta problema da sastavi tim za duel sa Danskom zbog povreda i psihičkog pražnjenja.

Tanjug /Foto :Tanjug – S. Radovanović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here