NOVI PAZAR – Načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Rešad Džanković ocenio je danas da je tamošnje stanje bezbednosti povoljno, i rekao da raste broj rasvetljenih krivičnih dela.

Džanković je na svečanosti povodom Dana policije kazao da je procenat otkrivenih počinilaca krivičnih dela u ovoj godini preko 80 odsto, dok je u istom periodu prošle bio 67 odsto.

“Na teritoriji naše uprave beleži se smanjenje najtežih krivičnih dela, evidentirano je jedno ubistvo koje je ubrzo rasvetljeno, kao i četiri ubistva u pokušaju”, kazao je Džanković.

Novopazarska policija je u prvih pet meseci ove godine u 81 akciji zaplenila 23,5 kilograma droge i preko 1.400 komada tableta psihoaktivnih supstanci.

U istom periodu, sprovedeno je 30 akcija, dvostruko više nego prošle godine, tokom kojih je zaplenjeno 32.740 litara naftnih derivata, 111 kilograma duvana i 16.780 paklica cigareta. Ukupna vrednost oduzete robe je preko 7,8 miliona dinara.

“Policijski službenici uhapsili su ;za pet meseci i doneli rešenja o zadržavanju za 90 osoba. Uspeli smo da očuvamo stabilnost i bezbednost svih gradjana”, istakao je Džanković.

Dodao je da je u ovoj godini registrovano 167 saobraćajnih nezgoda, što je manje nego pre godinu dana, a da je broj sankcionisanih prekršaja (11.500) za 73 odsto veći.

Džanković je kao prioritetne zadatke naveo rasvetljavanje ranije počinjenih teških krivičnih dela, unapredjenje bezbednosti saobraćaja i preventivni rad u društvu da bi se povećala sigurnost gradjana.

Povodom Dana policije, za postignute rezultate nagradjeni su zamenik komandira Saobraćajne policijske ispostave Suad Aličković, policajac iz Odeljenja za borbu protiv droge Mirsad Beširović i policajac Nebojša Ratković.


Beta