BEOGRAD – Fudbalski klub Spartak iz Subotice saopštio je večeras da novi trener ekipe Vladimir Gaćinović.

On na klupu Subotičana dolazi umesto Predraga Rogana.

Uprava Spartak na čelu sa predsednikom Nikolom Simovićem odlučila je da ponovo angažuje Gaćinovića sa kojim su “golubovi” beležili dobre rezultate pretprošle sezone, ujedno igrajući i u kvalifikacijama za Ligu Evropa postigavši istorijski uspeh izbacivanjem praške Sparte u drugom kolu.

“Spartak je sa Vladimirom Gaćinovićem na mestu šefa struke postigao najveće rezultate u istoriji kluba. I u prethodnom periodu smo imali dobru saradnju tako da nsimo mnogo kalkulisali s kim želimo u novu sezonu da krenemo. S obzirom da smo se rastali prijateljski, vrlo brzo smo postigli dogovor uz želju da već u predstojećoj sezoni pokušamo ponoviti rezultate od prošlog puta”, rekao je Simović

Ugovor sa Vladimirom Gaćinovićem potpisan je na dve godine, a novi trener počinje već u ponedeljak 10. juna sa radom kada startuju pripreme za novu sezonu.

U stručnom štabu došlo je do promena. Branko Mirjačić dosadašnji pomoćnik Predraga Rogana je otišao, a Vladimiru Gaćinović prvi saradnik će biti Vladimir Buač mladi stručnjak koji je vodio Vojvodinu i ČSK iz Čelareva. Srdjan Žakula i dalje će biti trener golmana, a Darko Sekulović pomoćni trener i Radomir Živković kondicioni trener.

Beta