BEOGRAD – Vlada Srbije nastaviće da ulaže u aerodrom “Morava”, koji je otvoren za međunarodni vazdušni saobraćaj, a pre svega u izgradnju nove piste koja će se raditi naredne godine, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović.

“Ove godine će početi da se radi projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju nove piste na aerodromu u Lađevcima, kako bi iduće godine moglo da se krene u izvođenje radova, za koje ćemo obezbediti novac u budžetu za 2020. godinu”, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je, pored uvođenja redovnih avio-linija, za razvoj aerodroma “Morava” važno da taj aerodrom postane važan centar za kargo saobraćaj, čemu pogoduje i izgradnja Moravskog koridora koji će povezati Čačak i Pojate, saopštilo je Ministarstvo građevine.

“Između Aerodroma Morava i Moravskog koridora je manje od pet kilometara vazdušnom linijom. Nema ništa bolje za ovaj kraj i za privlačenje novih investicija u centralnoj Srbiji nego da postoje i autoput i aerodrom”, navela je Mihajlović.


Tanjug