NOVI PAZAR – Iako je poslednjih dana evidentna bogata diplomatska aktivnost potpredsednika Vlade i ministra Rasima Ljajića, pojedini beogradski tabloidi stavili su ime osnivača SDP-a pored još četiri ministra iz Vlade Srbije u tekst pod naslovom “Ko će prvi izdati Vučića”.

Reagujući na ovaj tekst član predsedništva Sandžačke demokratske partije Mirsad Jusufović kaže da je evidentno da je “poslednjih nekoliko meseca na snazi orkestrirana kampanja na sve ono što je i što i dalje radi potpredsednik Vlade Rasim Ljajić kao i da o njemu najbolje govore njegova dela i kontakti koje je Srbija uspostavila sa brojnim zemljama zahvaljući upravo njemu.

U tekstu pod nazivom “Ko će prvi izdati” Vučića Srpski telegraf pored slike potpredsednika Vlade i minstra Rasima Ljajića stavio je i fotografije ministara Ivice Dačića, Aleksandra Vulina, Nenanda Popovića i biznismena Bogoljuba Karića. Na naslovnoj strani ovaj tabloid konstatuje i da su tri koaliciona partnera pod kontrolom stranaca. Iz Sandžačke demokratske partije reagovali su na pisanje tabloida konstatujući da ih ovakve naslovne strane ne čude mnogo.

“Ko malo bolje prati politiku može da primeti da je u poslednjih nekoliko meseci na snazi orkestrirana kampanja od nekakovih petparačkih medija kojima se pokušava diskreditovati politika Rasima Ljajića. O njemu najbolje govore njegova dela. Najzaslužniji je za uspostavljanje kontakata sa Saudijskom Arabijom s akojom niko ni u bivšoj Jugoslaviji nije imao kontakte. Predsednik Azerbejdžana je veliki prijatelj sa Ljajićem i zahvaljujući tome mi sa tom državom imamo odlične odnose. Da ne objašnjavam koliko je Ljajić zaslužan za odnose sa Turskom koji nisu nikada bili bolji” – objasnio je Jusufović.

On je istakao i da je Ljajić najzaslužniji za potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Turskom, o uspostavljanju ekonomskih odnosa sa turskim privrednicima, o dovođenju investija u Srbiju.