NOVI PAZAR – Novi Pazar jedan je od 10 gradova u Srbiji koji će u narednom pariodu biti domaćini Karavana igre.

U ponedeljak, 10. juna sa početkom u 17.00h u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra će biti izvedena predstava ’’La Vie Parisienne’’ (Pariski život) – učenici baletskih škola najpoznatijih italijanskih gradova umetnosti – Rima i Milana će izvesti koreografiju čuvene baletske umetnice Sabrine Bosko iz Baletske akademije u Rimu, zajedno sa đacima baletskih škola iz Beograda i Pančeva.

Od 20.00h građani će moći da uživaju u Baletskom gala koncertu sa najlepšim varijacijama iz poznatih klasičnih baleta. Ulaz je za oba događaja besplatan.

Do 20. juna biće organizovani časovi i radionice, prezentacije i susreti sa publikom, prikazani filmovi o igri i izložen bogat foto materijal Beogradskog festivala igre.
Od 10. do 20. juna mladi iz Novog Pazara mogu besplatno pohađati radionice plesa, baleta, modernih igara i učiti od najboljih. Karavan igre i ove godine okupiće mlade iz Novog Pazara koji žele da se upoznaju sa modernim baletom i popularnim igrama kao što su hip-hop i brejk-dens.

Drugi Karavan igre u Srbiji organizuje Nacionalna fondacija za umetničku igru, pod pokroviteljstvom Art mentor fondacije iz Lucerna i u saradnji sa lokalnim samoupravama.