LAVOV – Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov ocenio je da je ekipa u porazu od Ukrajine bila nemoćna, kao i da je ovo jedna od najgorih utakmica nacionalnog tima u istoriji.

“Ovo je jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri… Ovo je najgora utakmica reprezentacije od kada pratim reprezentaciju… Možda je i gora od one u Nemačkoj. Nije problem što smo izgubili s 5:0, nego način kako smo izgubili. Ja sam danas video 11 nemoćnih na terenu. Dobro je da se završilo 5:0”, rekao je sinoć Kolarov novinarima u Lavovu.

Srbija je doživela debakl od Ukrajine 5:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Nije bio problem da li smo igrali s trojicom ili četvoricom pozadi, menjao je selektor na poluvremenu… Bili smo nemoćni u svakom segmentu. Nismo mogli da stignemo blizu lopte, kasnili smo konstatno. ;Bili su duplo bolji od mene u svakom trenutku, a i od svih ostalih. Igrali su timski, mi nismo timski. Jedan izlazi, drugi kasni…”, kazao je kapiten.

On je rekao da ekipa mora da gleda napred, ali da je u ovoj situaciji to jako teško.

Kolarov je kazao da je posle utakmice u svlačionici bilo razgovora izmedju igrača, da uvreda nije bilo, kao i da je ovim porazom situacija znatno zakomplikovana.

“Mi moramo u ovoj emotivno teškoj situaciji da pobedimo Litvaniju. Ukrajini sledeći meč dolazi Luksemburg, a Portugal je Portugal, računaš ga da je na Evropskom prvenstvu”, rekao je Kolarov.

Beta