LAVOV – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da preuzima odgovornost za današnji poraz od Ukrajine i da je to bio “šamar koji je za nauk”.

“Jednostavno, nije funkcionisalo i žao mi je što smo u ovoj situaciji, ali život ide dalje. Želja igrača je bila, ali u ovom momentu smo naišli na boljeg. Svu odgovornost preuzimam što se itče rezultata i taktike. Igračima je najbitniji mir i da se psihološki što bolje spremimo jer moramo da pobedimo u ponedeljak”, rekao je Krstajić na konferenciji za novinare posle utakmice u Lavovu.

Srbija je doživela debakl od Ukrajine porazom rezultatom 5:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Taktički, ali i što se tiče trčanja, Ukrajina nas je nadvisila. Preuzimam odgovornost, moramo koliko god da je teško, da spremimo igrače za sledeću utakmicu. Nije lako, ali šta je tu je, moramo da idemo dalje. Ovo nam je šamar za nauk”, kazao je Krstajić.

“Kompletna ekipa je podbacila. Dva gola u kratkom periodu su odlučila utakmicu”, dodao je selektor.

Krstajić je čestitao Ukrajini na zasluženoj pobedi.

“Mogu da kažem da sam nezadovoljan. Jednostavno, sam početak utakmice je bio rastrzan sa obe strane. Prvih 20-ak minuta smo imali iole igru u fazi napada i odbrane, ali taj gol prvi pa drugi ubrzo su nas poremetili da bismo na poluvremenu pokušali u drugom sistemu”, rekao je Krstajić.

Reprezentacija Srbije će narednu utakmicu igrati u ponedeljak protiv Litvanije pred praznim tribinama u Beogradu.

Beta