KRALJEVO – Aerodrom “Morava” kod Kraljeva od danas je otvoren za civilni vazdušni saobraćaj, a ceremoniji je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je istakao da će nekadašnji vojni aerodrom Lađevci biti osposobljen za prijem putničkih aviona tipa ATR i Boing 737 a da će za godinu moći da sleću i avioni Erbas. Otvaranju prisustvuju i ministri Vlade Srbije.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekominikacija Rasim Ljajić rekao je da će otvaranje aerodrom u Lađevcima značiti mnogo za ceo Sandžak.

“Ovo će značiti svim građanima Sandžaka, našim privrednicima u dijaspori, ali i svima koji u velikom broju dolaze iz inostranstva svakog leta da posete rodbinu. Verujem da ćemo ovu šansu iskoristiti jer smo je čekali dugo. Najavljivalo se otvaranje godinama i sad je na nama da dovedemo turiste u Novi Pazar. Ovo je prilika i da naša privreda pojeftini troškove pre svega transporta” – istakao je Ljajić za RTv Novi Pazar.

Osim aerodroma u Lađevcima velika stvar za razvoj turizma i privrede biće i završetak deonice puta Obrenovac – Preljina što će značiti, kako je rekao Ljajić, da će se do Novog Pazara od Beograda stizati za dva i po sata.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio je nakon otvaranja aerodroma u Lađevcima da je ovo istorijski dan za ceo region ali i Grad Novi Pazar.

“Otvaranje aerodrom će mnogo značiti za razvoj turizma ali i razvoj privrede. Na sreću svih Pazaraca ali i naših ljudi koji žive i rade u dijaspori, ovaj aerodrom će svima mnogo značiti” – rekao je Biševac.