Ljajić otvorio prvi Omladinsko-kulturni centar na Zlatiboru (VIDEO)

ZLATIBOR – Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je danas prvi Omladinsko-kulturni centar na Zlatiboru, a ukupna vrednost investicije je 227 miliona dinara.

To ministarstvo je finansijski podržalo projekat sa 45 miliona dinara, a opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibora su investirale preostali deo sredstava u iznosu od 182 miliona dinara.

Omladinsko-kulturni centar na Zlatiboru ima površinu 1.925 kvadratnih metara u kojem se nalaze scena za pozorišne predstave i bioskopske projekcije kapaciteta 300 mesta, galerija, biblioteka, dve konferencijske sale, jedna sa 50 i druga sa 100 sedećih mesta, medija centar, kancelarije za administraciju.

“Ovo je jedan od retkih projekata za ovih pet godina koje smo kao ministarstvo i vlada finansirali, a da smo dali manje sredstava nego lokalne samouprave ili lokalne turističke organizacije“, rekao je Ljajić.

Ministar je istakao da je takav sadržaj nedostajao čitavom kraju i da turistička ponuda Zlatibora postaje sve raznovrsnija, što će doprineti daljem rastu turističkog prometa ove destinacije.

“Zlatibor je model turističke destinacije koju želimo da razvijamo u celoj zemlji, jer je ovde rešen problem sezonalnosti, pogotovo sa ovim kulturnim centrom, jer nećemo imati praznog hoda tokom turističke sezone. Nema više turizma koji ima samo sezonski karakter, tu nema rezultata, ni uspeha“, istakao je ministar.

Ministar je ukazao da će Zlatibor, sa realizacijom planiranih investicija u sadržaje sportskog turizma, postati najbol?e mesto u čitavom regionu za pripreme sportista.

“Zlatibor će postati bez ikakve dileme najbolje mesto u čitavom regionu za pripreme sportista, naročito kad sportska sala koju je kupila opština Čajetina bude rekonstruisana. Mi ćemo biti spremni da finansiramo i adaptaciju i delove tih sportskih sadržaja oko sportske sale, kao i nove sportske sadržaje za pripreme fudbalera”, objasnio je ministar.

On je istakao da je Zlatibor, u proteklih pet godina, pored Sokobanje, zabeležio najveći rast broja turista od 94 odsto.

“Sve nam to daje za pravo da kažemo da ovi rezultati nisu slučajni, a nadam se da će biti još i bolji u godinama koje su pred nama”, zaključio je Ljajić.