NOVI PAZAR – Većnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) razrešili su dosadašnjeg predsednika Esada Džudža i na tu poziciju izabrali Jasminu Curić sa liste “Samoopredjeljenje”.

Za vreme sednice na kojoj se raspravljalo o razrešenju Esada Džudža sa mesta predsednika došlo je do incidenta gde je privedeno lice S.F. potvrđeno je za indeksonline.rs iz PU Novi Pazar.

Povodom novonastale situacije u Veću oglasila se i lista Matica Bošnjačka saopštenjem za javnost u kojem se kaže:

“Zbog činjenice da se Bošnjačko nacionalno veće pretvorilo u mehanizam gušenja afirmacije bošnjačkog nacionalnog identiteta i prava Bošnjaka i zbog činjenice da ga od Prve sednice prate brojne nezakonitosti, a posebno zbog činjenice da pre i tokom sednice Veća Ugljaninovi huligani napadaju i vređaju pojedine većnike i novinare, te zbog činjenice da se medijima zabranjuje praćenje sednica Veća, a sve to uz podršku korumpiranih funkcionera Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, većnici liste Matica bošnjačka akademik Muamer Zukorlić Muftija, obaveštavaju javnost da neće učestvovati na sednicama Bošnjačkog nacionalnog veća sve dok se ne ostvare neophodni uslovi za normalan i dostojanstven rad većnika i puna transparentnost u radu Veća.

Većnici ove liste će nastaviti sa svojim delovanjem u ciju zaštite i unapređenja nacionalnih prava i zacrtanih ciljeva kroz Maticu bošnjačku i druge raspoložive mehanizme.

A Ugljaninovim kriminalcima i huliganima čvrsto obećavamo da će im zbog nasrtaja na čestite ljude, izabrane predstavnike naroda i novinare, grad Novi Pazar i Sandžak postati jako tesni” – stoji u saopštenju.

3 KOMENTARA

  1. Najvece zlo i opasnost po grad Novi Pazar i Bosnjake u cjelini je upravo Zukorlic i njegovi lajavci koji pokusavaju da unesu zlu krv medju Bosnjake a sve za racun SNS i srpskih radikala, srecom da ih je narod provalio i davno procitao, ponijece ih sutara za sva vremena uskoro InsAllah !

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here