BANJALUKA – Adis Abaz iz Bosne i Hercegovine (BiH) uhapšen je u Nemačkoj zbog terorističkih napada u Parizu 2015. godine, javio je Augsburger Algemajne a prenele su danas banjalučke Nezavisne novine.Abaz je uhapšen po poternici belgijske policije pre sedam dana i povezan je sa kriminalnim aktivnostima.

Pojedini mediji u BiH izveštavaju da je Abaz iz Zenice.

U Parizu su 2015. godine izvedeni veliki teroristički napadi, medju kojima je i masakr u dvorani Bataklan u kojem je ubijeno više od 150 ljudi, a odgovornost je preuzeo ISIL.

Kako prenose mediji, nemačke vlasti pripremaju izručenje državljanina BiH u Belgiju.

Tužilaštvo u Drezdenu je saopštilo da je osumnjičeni 39-godišnjak.

“Belgijske vlasti izdale su evropski nalog za hapšenje zbog poticanja terorističke organizacije povezane s terorističkim napadima, uključujući i napad na koncertnu dvoranu Bataklan 13. novembra 2015. godine u Parizu”, saopštili su njemačka federalna policija i tužilaštvu u Drezdenu u zajedničkoj izjavi.

Ambasada BiH u Nemačkoj još nema zvanične zvanične informacije o hapšenju bh. državljanina u Drezdenu, koji se povezuje s terorističkim napadom u Parizu 2105. godine.

“Sve su za sada samo nezvanične vesti, ni mi još ne znamo identitet uhapšenog”, saopšteno je “Dnevnom avazu” iz ambasade BiH u Berlinu.

Beta