BEOGRAD – Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da izgradnja Moravskog koridora, “najznačajnijeg auto-puta uz Koridor 10 za Srbiju”, može da počne na leto.

“Ovaj auto-put je izuzetno važan za državu jer će spojiti koridore 10 i 11, odnosno centralnu Srbiju, gde živi više od pola miliona stanovništva i posluje više od 20.000 firmi”, izjavila je Mihajlović, saopšteno je iz ministarstva.

Ona je navela da će sutra, u utorak, Skupština Srbije razmatrati predlog Zakona o postojanju javnog interesa za izgradnju Moravskog koridora.

“Izgradnja Moravskog koridora specifičan je projekat jer podrazumeva izgradnju auto-puta, najmodernije telekomunikacione mreže i zaštitu Morave i njenih pritoka”, rekla je Mihajlović, gostujući na TV Prva. Mihajlovićeva je istakla da će Vlada Srbije uredbom propisati kriterijume za izgradnju ovog koridora jer je u interesu da najbolje kompanije realizuju taj projekat. “Behtel je jedna od najboljih svetskih kompanija. Važno je da radimo sa najboljima jer će nam doneti nove tehnologije, znanja i iskustva. Da bismo bili u prilici da razgovaramo sa najboljima moramo imati stabilan budžet, političku situaciju i dokumentaciju, što smo i obezbedili”, rekla je Mihajlović.

Ona je navela i da će, prema procenama, auto-put od Preljine do Pojata biti gotov za dve i po godine, a njegova izgradnja koštaće oko 800 miliona evra.

Beta