BEOGRAD – Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu uhapsila četiri osobe, medju kojima i direktora požarevačkog ogranka “EPS Distribucije”, zbog sumnje da su izvršili više koruptivnih krivičnih dela, saopštio je danas MUP. Uhapšeni su 36-godišnji N.Š, odgovorno lice u požarevačkom ogranku “EPS Distribucije”, koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, i 37-godišnji I.M, radnik kragujevačkog tehničkog centra “EPS Distribucije” zbog sumnje da je primio mito.

Policija je uhapsila i 60-godišnjeg J.M. (1959), odgovorno lice radnje “Gorionik” iz Salakovca zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i davanje mita u obavljanju privredne delatnosti, i 35-godišnjeg D.M., zaposlenog u toj radnji, koji je osumnjičen za krivično delo davanje mita u obavljanju privredne delatnosti.

J.M. je osumnjičen da se kao ponudjač, u postupku javne nabavke za izgradnju trafostanice koju je raspisala Gradska uprava Grada Požarevca, protivno zakonu dogovarao sa drugim potencijalnim ponudjačima da odustanu od učešća u postupcima, a time i na naručioca javne nabavke da posao dodeli njegovom preduzeću.

N.Š, koji je u svojstvu direktora požarevačkog ogranka “EPS Distribucije” bio i član komisije za javne nabavke raspisane od strane požarevačke Gradske uprave, osumnjičen je da je J.M. dostavljao podatke o drugim potencijalnim ponudjačima.

Navodi se i da je J.M. osumnjičen i da je preko posrednika D.M. dao 100 evra I.M., zaposlenom u kragujevačkom tehničkom centru “EPS Distribucije” kako ne bi prijavio štetu na betonskom stubu EPS-a nastalu usled saobraćajne nezgode i da bez sprovedene procedure omogući izvodjenje radova na zameni stuba, koje je obavila preduzetnička radnji “Gorionik”.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Beta