NOVI PAZAR – Novi Pazar je trenutno najveće gradilište u Srbiji. Lepo vreme poslednjih nekoliko dana pogoduje nastavku planiranih asfalterskih radova. Asfaltira se veliki broj ulica, kako gradskih tako i seoskih, uređuju se zelene površine i šetališta, prave i popločavaju trgovi, raščišćavaju reke nakon poplava. Danas se konkretno radilo na asfaltiranju kraka Ulice Stevana Nemanje kod Parne pekare u dužini od 170 metara. Vrednost radova iznosila je 3,5 miliona dinara.

Stanovnici ovog dela grada izražavaju zadovoljstvo, kako kažu, što posle devetnaest godina više neće gaziti po blatu i prašini.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović sa još nekoliko predstavnika lokalne samouprave, obišao je danas ovo gradilište. “Lepo i toplo vreme pogoduje asfalterskim radovima tako da se ovih dana kao i danas radi na više lokacija”, kazao je Hasanović. On je rekao da se radi na asfaltiranju Ulice Ive Andrića u dužini od oko 600 metara, radilo se i na asfaltiranju dva kraka Ulice Vehba Kolašinca iznad Gazilara. Radi se i na asfaltiranju puta u Prćenovi, naselju Potok u Ulici Donji Aleksinac, u Izbicama put do seoskog groblja, deo ulice od Carske ćuprije ka Jaliji, izvode se radovi na Sportskom centru u Šutenovcu, uređuju se platoi ispred solitera Kula i Kulturnog centra ,završavaju se radovi na popločavanju pasaža Nove lučne zgrade i zatvaraju otvori oko novozasađenih sadnica drveća u Ulici Avnoja.

“Mnogo puteva je uništeno usled poslednjih poplava pa ćemo dodatno raditi sanaciji istih i u gradu , prigradskim i seoskim područjima kao i na izgradnji porušenih mostova”, dodao je Hasanović. On je rekao da je u ponedeljak otvaranje tendera za javne nabavke za asfaltiranje trideset novih ulica. Uporedo se radi i na pripremi tehničke dokumentacije za nastavak korićenja reka Raške, Jošanice i Trnavice.”