Naslovna REGION Bosna i Hercegovina Od danas u prodaji karte za vodeći svetski kick-box turnir KOK WGP...

Od danas u prodaji karte za vodeći svetski kick-box turnir KOK WGP u Sarajevu

SARAJEVO – Danas počinje prodaja karata za borilački spektakl King of Kings World Grand Prix (KOK WGP), koji će 3. jula u hotelu Hills u Sarajevu biti prvi put održan u Bosni i Hercegovini.

U prodaji će se naći 1.000 karata, a po ceni od 50 KM(25€), mogu se kupiti preko puta Gradske tržnice u Sarajevu svakim danom od 17 do 20 sati.

Zaslužan za dovođenje vodećeg svetskog kick-box turnira u BiH je naš najbolji K1 borac Dževad Poturak – BH MACHINE, koji će se tu veče boriti za pojas prvaka Evrope KOK organizacije u superteškoj kategoriji.

“Izuzetna čast je najbolje borce iz naše zemlje, regije i Evrope dovesti na jedno mesto, te tako ljubiteljima kick-box i MMA borbi priuštiti zaista nezaboravnu noć. Borcima ćemo pružiti vrhunske uslove kako bi BiH pamtili samo po najboljem, a o veličini turnira govori i činjenica da će dešavanja iz nove sale hotela Hills, gde će borbe biti održane, pratiti više od 120 TV kuća na čak 44 strana jezika”, izjavio je Dževad Poturak predsednik i zastupnik KOK-a za BiH, koji u svojoj karijeri već ima WKA (World Kickboxing & Karate Association) i WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) titule.

King of Kings – KOK je vodeći svetski kick-boxing brend, trenutno jedna od najvećih svetskih kick-box organizacija koja na godišnjem nivou održi 24 ovakva eventa. Na prvom KOK turniru u Sarajevu publiku očekuje šest borbi iz serije KOK heroja, a zatim i KOK World Grand Prix 2019. – turnir četvorice u kojem će se boriti Sanid Imamović iz BiH, Alija Selimanović iz Crne Gore, Aleksandar Dimovski iz Makedonije i Saša Jovanović iz Slovenije.

Veče će dodatno uveličati i borbe Igora Emkića, tuzlanskog šampiona, a u okviru KOK WGP serije rukavice će navući i naš najbolji profesionalni bokser Adnan Redžović, koji će se boriti za dvadesetu pobedu u profesionalnom boksu.

Dževad Poturak se borio širom sveta, a Yokohama, Seoul, Hong Kong, Amsterdam i Las Vegas samo su neki od gradova u kojima je odmerio snage sa svojim protivnicima. Tokom duge karijere u ringu je nadjačao velikane poput Daniela Ghite, Tomasa Moznya, Melvina Manhoefa, Jorgena Krutha, Romana Kleibla, Raula Catinasa, Rica Verhoevena, Chalida “Die Fausta” Arraba i drugih.


klix.ba

Exit mobile version