Baner

BEOGRAD – Fudbalski klub Partizan promovisao je danas nova pojačanja za narednu sezonu Igora Vujačica, Perišu Pešukića i Dominika Dingu.

Doskorašnji desni bek podgorčke Budućnosti Periša Pešukić u Partizanu je zadužio dres sa brojem dva.

“Još kao detetu san mi je bio da obučem dres Partizana. Radujem se dolazim u Partizan i Beograd. Velika mi je čast što će sa klupe voditi Savo Milošević”, rekao je Pešukić na promociji u pres sali stadiona u Humskoj.

Bivši štoper Zete i crnogosrki repreznentativac Igor Vujačić istakao je zadovoljstvo što će nositi crno-beli dres sa brojem pet.

“Presrecan sam sto sam došao u veliki klub. Na meni je da radim i što pre se nametnem, znam kakvi su obaveza i cast nositi dres Paritzana. Nadam se da ću opravdati očekivanja navijaca”, rekao je Vujačić.

Dominik Dinga u Partitzan je stigao na pozajmicu iz ruskog Urala, a naveo je da nije bilo dileme kada je dobio poziv iz Humske.

“Zahvalio bih se Partizanu i treneru za ovaj transfer. Srećan sam što ću igrati na ovom stadionu”, rekao je Dinga, koji će na leđima nositi broj 67.

Trener Partizana Savo Milošević novi igračima poželeo je dobrodošlicu.

“Želim im da u Partizanu pokažu ono što su demonstrirali u svojim klubovima. Siguran sam da ce saradnja biti uspešna. Moja iskustva sa Crnogorcima su fenomenalna, bio sam i deo stručnog štaba Branka Brnovića, a kako god kome izgledalo, taj narod i državu gledam kao svoj. Po karakteru su drugačiji od ostalih, kao što u košarci imate Dinarce i Dalmatince, tako i u fudbalu Crnogorci lakše nose pritisak, a to je u savremenom sportu izuzetno bitino. Zato su i došli u Partizan”, rekao je Milošević i objasnio zašto je angažovao mladog štopera.

“Najavio sam ranije da ćemo neke naše igrače pokušati da vratimo, a Dominik je jedan od njih. Nadam se da ce potvrditi potencijal iz mladih kategorija, uveren sam da ce opravdati sve što od njega ocekujemo u crno-belom dresu”, rekao je Milošević.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here