BEOGRAD – Predsednik Crnogorske parije Vladimir Pavićević ocenio je danas ; da su najodgovorniji ljudi za upravljanje procesom male mature “postupili najneodgovornije”.”Pitanje odgovornosti mora da ide ka vrhu ministarstva. Šarčević je morao da pokaže osećaj odgovornosti mnogo jače”, rekao je Pavićević u emisiji Utisak nedelje.

Bivši savetnik nekadašnjeg predsednika Borisa Tadića Mladjan Djordjević izjavio je danas da od 2013. godine u Srbiji nema poverenja da je ijedan test u okviru završnog ispita za osmake bio ispravan.On je u emisiji Utisak nedelje kazao da želi da stane u odbranu maturanata i demantuje “gnusne laži” koje se izrečene o maturantima i njegovom sinu Dimitriju, koga je novinarka TV Pink Ksenija Vučić optužila da je “zapalio sliku ministra prosvete Mladena Šarčevića” na protestu osmaka zbog kradje testa iz matematike.

“Oni su izašli na protest samo zato što je neko tog jutra rekao da nema testa i okrenuo se i otišao. Želim da pitam Šarčevića zašto tog jutra nisu samo zamenili test, kad već kažu da su imali spremljene rezervne testove”, rekao je Djordjević.

Kazao je i da je Srbija u problemu ako su pored studenata i srednjoškolaca, sada i deca od 14 i 15 godina na ulicama.

Profesor Filozofskog fakulteta Oliver Toškocić izjavio je da aktuelna vlast “ne bira sredstva da se opere od krivice” i da je “prebaci makar na maloletno dete”.

“Ministarstvo je trebalo da izadje sa tim da su pogrešili, a ne da izmišljaju neke ‘fiktivne žene’ u zemunskoj školi. Uvek se nešto krije, prozivaju se deca, uvek su drugi krivi”, rekao je Tošković.

Beta