PLAV/GUSINJE – Uskoro će biti završena izgradnja sportskih terena i uređenje dvorišta OŠ “Hajro Šahmanović”, ukupno vrednosti više od 250 hiljada evra, kao i izgradnja nove škole u Vojnom Selu, vredne oko 200 hiada evra, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvete, nakon što je prvi čovek tog resora Damir Šehović sa predsednikom i potpredsednikom opštine Plav, Mirsadom Bajraktarevićem i Nihadom Canovićem, obišao te objekte.

Kako ističu u Ministarstvu, Šehović je naglasio da će dva multifunkcionalna sportska terena i uređenje dvorišta biti u potpunosti završeni za desetak dana.

“Projekat podrazumeva izgradnju dva nova sportska terena sa najsavremenijim podlogama pogodnim za razne ekipne sportove, postavljanje tribina kapaciteta 200 mesta, uređenje prostora sa spravama za vežbanje na otvorenom, kao i izgradnju i opremanje dečijeg igrališta. Radovi se izvode po najsavremenijim standardima i sa veoma kvalitetnim materijalima, što je najbolja garancija da će učenici ove škole, ali i svi Plavljani imati priliku da se bave sportom u modernom i sigurnom ambijentu”, istakao je ministar.

I grubi radovi na školi u Vojnom Selu su završeni

“Predstoji ugradnja stolarije, opremanje školskim nameštajem, kao i uređenje školskog dvorišta i prilaza školi, što će u narednih mesec dana biti završeno. Škola će u septembru upisati prve učenike sa ovog područja, koji će imati priliku da stiču znanja u novom objektu. To smo obećali građanima na polaganju kamena temeljca i to obećanje ispunjavamo”, rekao je Šehović.

Uskoro, najavio je, očekuju i početak rekonstrukcije školske sportske sale Srednje mešovite škole “Bećo Bašić” u Plavu, ukupne vrednosti oko 100 hiljada evra

“Projekat podrazumeva zamenu parketa i ostale potrebne intervencije na sali, nakon čega će ona biti adekvatna i za najozbiljnija i najzahtevnija sportska takmičenja. To će, verujem, predstavljati značajan podsticaj mladima za bavljenje različitim sportskim aktivnostima, koji su mnogo puta do sada pokazali da za to imaju raskošan talenat”, podsetio je Šehović.

Ministar se uverio i kako teče izgradnja sportskih terena u Gusinju, vrednih više od 300 hiljada evra, koji će u narednih mesec dana biti završeni. Reč je o projektu koji Ministarstvo prosvete realizuje u saradnji sa Fondacijom Gusinje iz Njujorka.

“Ukupne investicije u obrazovnu infrastrukturu na području u Plavu i Gusinju, u poslednje dve godine iznose preko milion eura, što je najbolja potvrda naše posvećenosti razvoju ovog kraja”, zaključio je Šehović.


CdM