BEOGRAD – Najavljeno nevreme stiglo je u Vojvodinu, u Beogradu već više od jednog sata pada jaka kiša i grmi, a u narednih sat vremena, kako su najavili meteorolozi, očekuje se na području zapadne Srbije, Šumadije i donjeg Podrinja.

Na jugu Banata pao je grad veličine teniske lopte.

Kako je objavila Vojvodina Meteo, oko 16 sati pao je grad u mestima Janošik, u Banatu, kao i u Ilandži i Novom Kozjaku, a očekuje se da će se premestiti na područje zapadne i centralne Srbije.

Nevreme zahvatilo i Čačak, Gornji Milanovac, Kragujevac, a jaka kiša je i u Beogradu.

U pojedinim delovima Kragujevca već su nastale bujice na ulicama.

U Štabu za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac naveli su da se grad sručio i u selima Pranjani i Kamenica, javlja RTS.

Nevreme je zahvatilo i deo teritorije Grada Čačka, pa je grad veličine teniske loptice zabeležen i u selu Gornja Gorevnica.

RHMZ je upozorio da se očekuju jaki pljuskovi lokalno sa količinom padavina od 20 do 40 mm, ponegde i više, grmljavinom i kratokrajnom pojavom grada. Ova oblačnost sporo će se premeštati ka severoistoku.

Nestabilno vreme sa lokalnom pojavom obilnih pljuskova sa grmljavinom, kratoktajnim gradom i olujnim vetrom zadržaće se do utorka, 25. juna.