BEOGRAD – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je danas Vladu Srbije da uputi zahtev Nemačkoj za izručenje njenog državljanina Davida Ferka koji je kako se navodi, kao potporučnik misije KFOR “izdao naredbu za ubistvo civila Slavka Veselinovića i Žarka Andrejevića” u Prizrenu, juna 1999. godine.

Navodeći da su tom prilikom nemački vojnici “prvi put posle Drugog svetskog rata otvorili vatru van Nemačke”, predsednik POKS Žika Gojković je ocenio da Srbija “mora da insistira da se svi oni procesuiraju i najstrože kazne ako Nemačka i druge zemlje NATO ne priznaju zločine svojih oficira i vojnika”.

“Ljude koji su bežali iz Prizrena da bi spasili živote od šiptarskih terorista hladnokrvno su ubili nemački vojnici po naredbi Ferka. A da sramota bude veća i zločin bolje prikriven, ubica iz KFOR-a je odlikovan u Nemačkoj za ‘besprekorno ispunjenje vojničke dužnosti”, naveo je Gojković a preneo POKS.

Gojković je dodao da je ubistvo srpskih civila u centru Prizrena zabeležila kamera RTS-a što je kako je naveo, “ključni dokaz koji mora da ispoštuje pravosudje u Nemačkoj”.