PODGORICA – Crnogorska policija za sada nema indicija ili saznanja koja bi ukazala na to da je novinaru Samiru Rastoderu, kojeg je, kako tvrdi, maltretirala srpska policija, ugrožena bezbednost, navodi se u odgovorima koje je Uprava policije dostavila Društvu profesionalnih novinara (DPNCG).Rastoder je rekao DPNCG-u da je po prirodi posla putovao u Srbiju i da će se narednih dana obratiti javnosti.

U odgovorima DNPCG-a iz policije se podsjeća da su nakon što je Rastoder podneo prijavu koja se odnosi na postupanje policijskih službenika MUP-a i Bezbednosno informativne agencije (BIA) Srbije prema njemu, zatražili odgovor od srpske policije, Tužilaštva i Interpola Srbije.

Portal Standard je objavio da je srpska policija privela u petak urednika Samira Rastodera u blizini Kraljeva, gde je, kako je saopšteno iz njegove redakcije, bio na radnom zadatku.

Pored Rastodera priveden je i taksista koji ga je vozio. Uredništvo Standarda je navelo da je Rastoder “nezakonito pretresen” i pušten posle “šest sati nezakonitog isledjivanja”, a nakon što je uredništvo portala “nestanak” prijavilo crnogorskoj policiji i “uputilo poruke na njegov broj da će slučaj tretirati kao otmicu”.

Blic je danas objavio da je Rastoder proteran iz Srbije jer je planirao da preda novac i prenese poruku svedoku saradniku u slučaju poznatom kao “državni udar” Saši Sindjeliću.

Blic je objavio sličnu verziju dogadjaja koju je ranije objavio podgorički portal IN4S, a koju je portal Standard, u kojem je Rastoder urednik, demantovao.

Beta