PODGORICA – Službenici podgoričke policije identifikovali su i podneli krivičnu prijavu protiv V.J. (41) iz Podgorice, osumnjičenog da je nalogodavac krijumčarenja 258 kg skanka koji je policija na području Tuzi otkrila prethodne nedelje.

Tada su uhapšene tri osobe, S.Š. (37), R.Š. (26) i S.V. (24) iz Podgorice, osumnjičeni da su skank radi dalje prodaje prokrijumčarili iz Albanije u Crnu Goru.

Policija, kako su naveli u saopštenju, intenzivno traga za V.J.

”Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova tri lica imala nameru da skank predaju upravo V.J, te da je V.J. nameravao da skank stavi u promet na području Crne Gore. Podnošenjem krivične prijave protiv V.J. procesuirane su sve osobe uključene u lanac krijumčarenja skanka iz Albanije i namere stavljanja u promet ove droge na teritoriji naše države. Protiv osumnjičenog V.J. policija je državnom tužiocu u VDT u Podgorici podnela krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”- saopšteno je iz policije.

Zajedničkom akcijom policijskih službenika Stanice granične policije Podgorica i Centra bezbednosti Podgorica, podsećamo, otkriven je i presječen lanac krijumčarenja skanka iz Republike Albanije u Crnu Goru.

Službenici Stanice granične policije Podgorica su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, u reonu Šarove topole na području Tuzi prvo zaplenili četiri džaka i pet putnih torbi sa 258 kilograma marihuane tipa skank, koji su pronađeni u kombi vozilu a koji su prethodno, prokrijumčareni plovilom preko Skadarskog jezera iz Albanije.

Brzom i efikasnom akcijom, koja je potom usledila, službenici Centra bezbednosti Podgorica su identifikovali, locirali i uhapsili tri osobe osumnjičene da su prokijumčarile ovu drogu u Crnu Goru plovilom preko Skadarskog jezera te da su je potom utovarile u kombi vozilo.