NOVI SAD – Predstojeće izdanje “Exit” festivala od 4. do 7. jula sasvim izvesno će nadmašiti rekorde iz prethodnih godina, zahvaljujući programu i nezapamćenoj potražnji za ulaznicama, čemu je doprineo i prvi dan festivala pod nazivom “OPENS Day” koji će obeležiti nastupi muzičkih ikona “The Cure” i Karla Koksa.

U oceni da predstoji istorijsko izdanje festivala složni su muzički kritičari, svetski priznati mediji kao što su “Forbes”, “Mirror” i “Rolling Stone”, ali i domaće zvezde.

Neki od najpoznatijih domaćih muzičara, glumaca, sportista i drugih javnih ličnosti izdvojili su svoje festivalske favorite za ovu godinu.

Reper Filip Arsenijević, poznatiji kao Surreal, otkrio i da je bio na svakom “Exit”-u još otkako ga je sa 12 godina na festival vodio njegov “ćale” i književnik Vladimir Arsenijević.

Njegov kolega, takođe popularni reper Foks izdvojio je stavku koja se često nađe u tekstovima stranih medija o “Exit”-u – njenu jedinstvenu lokaciju, te je festival opisao kao “jedan od najunikatnijih u Evropi”, a sebe u šali proglasio “princom Dance Arene”.

Glumci Viktor Savić i Radovan Vujović, te prvoplasirani basketaš na FIBA 3×3 rang listi Dušan Domović Bulut, ne mogu da dočekaju apsolutne hedlajnere svih vodećih festivala ove godine, “The Cure”, a mlada glumica Mina Sovtić nije odolela da pred kamerama ne zapeva njihov hit “Friday I”m in Love”!

Poznata lica neće propustiti ni nastup najboljeg britanskog repera Skepte, a pohrliće da čuju i druge hip-hopere, te Sara Jo preporučuje IAMDDB, a Struka Desiignera.

“Dance Arena” predstaviće udarnu postavu ovog jula, te je zvezda “Vojne akademije” Aleksandar Radojčić podelio uzbuđenje pred dolazak Karla Koksa, Pola Kalkbrenera i Masea Pleksa, a njegov kolega iz serije Radovan Vujović Arenu opisuje kao “jedinstveno magično ritualno teatarsko iskustvo”.

Glumac Bojan Perić izdvaja nastup “Atheist Rap”-a, poznati muzički urednik i direktor “Play radija” Nemanja Kostić preporučuje zaraznog hitmejkera Toma Vokera, a Dimitrije Banjac, jedna trećina obožavanog trojca “Državni posao”, izdvaja panonskog majstora šansone Zvonka Bogdana, britanske pankere “Peter and the Test Tube Babies”, kao i Vojka V i Krešu Bengalku.

Poznati su složni da je festival na tvrđavi mesto gde se svi osećaju kao jedno i gde nas sve povezuje ljubav ka muzici, a zvezda domaće alternativne scene Bojana Vunturišević ocenila je da “Exit” spaja region, pa i šire, uz reči: “Osećamo da pripadamo jedni drugima, da pripadamo baš tu gde jesmo”.

Na ovogodišnji, po mnogima i najjači “Exit” ikad dolaze heroji nekoliko generacija, ali i vodeće svetske zvezde raznih muzičkih žanrova, koji će nastupiti na preko 40 bina i zona duž Petrovaradinske tvrđave.