Prema ocenama IMDb-a “Chernobyl” je najbolja TV serija svih vremena

TV serija “Chernobyl” koja nas na hrabar i zastrašujući način vodi u središte najgore nuklearne katastrofe u istoriji je, prema ocenama IMDb-a, oficijelno postala najbolja TV serija svih vremena.

Emitovanje ove mini serije koja ima pet epizoda završeno je 3. juna, a prosek korisničkih ocena popeo se na 9,7 od 10 zvezdica. Ovaj prosek temelji se na više od 140.000 ocena, što je dosta pouzdano merilo.

Tako je serija “Chernobyl” zauzela prvo mesto i premašila popularne serije kao što su “Breaking Bad”, “Planete Earth”, “Band of Brothers” te “Igra prestola” čija je prosečna ocena 9,3.

“Umesto da upadnu u šokantne preokrete, pisac Craig Mazin i reditelj Johan Renck stvaraju uznemirujuću nelagodu koja se proteže kroz sve epizode”, napisala je poznata televizijska kritičarka Caroline Framke.

Serija “Chernobyl” prikazuje nesreću koja se dogodila 26. aprila 1986. godine, odnosno veliku eksploziju nuklearne elektrane u Ukrajini nakon koje su se radioaktivne čestice raširile vazduhom preko Bjelorusije, Rusije i Ukrajine sve do skandinavskih zemalja i zapadne Evrope.

Serija je snimana u Ukrajini i Litvaniji, a glavne uloge tumače Jared Harris, Stellan Skarsgard i Emily Watson.

Popularnosti serije svedoči i turistički bum u Černobilu koji je usledio nakon početka emitovanja ove serije.


klix.ba