Naslovna Društvo Pretučeni student: Ne sećam se ko me je tukao, ali to su...

Pretučeni student: Ne sećam se ko me je tukao, ali to su uradili zbog mog aktivizma

NOVI SAD – Student Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dejan Bagarić, koji je u subotu uveče teško pretučen u kampusu Novosadskog univerziteta, izjavio je danas posle izlaska iz bolnice da ne zna ko su ljudi koji su ga tukli, ali je ocenio da u svom rodnom gradu jedino može biti napadnut zbog svog gradjanskog i političkog aktivizma.Bagarić je na konferenciji za novinare u prstorijama novosadskog odbora Demokratske stranke rekao da se ne seća detalja samog napada i dodao da je tokom jučerašnjeg dana i danas polako počeo da se priseća onoga što se dogadjalo posle napada, kada je putem glasovne poruke na telefonu pozvao u pomoć i kada je primljen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

“Lica napadača nisam video, ili ih se ne sećam, a ne znam ni koliko ih je bilo. Na telefonu vidim da sam poziv u pomoć poslao u 21.55, ali sam to uradio u nekom polusvesnom stanju. Sve ono što se dalje dogadjalo te večeri tek sad polako povezujem u jednu celinu i sklapam. Jučerašnji dan i noć sam proveo na odeljenju neurohirurgije, gde sam dobio terapiju i gde sam prošao niz pregleda, a danas sam otpušten na kućno lečenje”, ispričao je Bagarić.

Prema njegovim rečima, niko u Srbiji i ni zbog čega ne bi smeo da se nadje u situaciji u kojoj se on našao, samo zato što misli i u javnom prostoru deluje drugačije.

Na pitanje da li mu je pre tog napada neko pretio ili ga na bilo koji način ugrožavao, Bagarić je odgovorio odrečno.

“Želim da se i dalje bavim onim čime sam se do sada bavio. Plašim se samo da neko vreme neću smeti sam da se krećem po gradu. To jeste zastrašujuće jer je ovo grad u kojem sam rodjen, ali sad je tako. Juče i danas su me zvali mnogi novinari i drugi ljudi, tražili izjave, ali i pružali podršku i nudili pomoć. Svima zahvaljujem”, rekao je Dejan Bagarić.

Kao aktivista inicijative “Jedan od pet miliona”, Demokratske stranke i Antifašističke koalicije on učestvuje u organizaciji protesta u Novom Sadu, kao i u organizaciji više gradjanskih, političkih i antifašističkih akcija.

Beta

Exit mobile version