Priboj – Bivšeg policijskog inspektora u Priboju, sada invalidskog penzionera, besomučno su, u subotu uveče, iz čista mira, prebila dvojica mladića, inače odranije dobro poznata organima gonjenja. Radovana Misailovića (65), višestruki prestupnici Luka K. i Ignjatije K. krvnički su, dok je šetao pored Lima, udarali po glavi i telu dok nije izgubio svest.

Misailović je dobio teške povrede, a nakon ukazane pomoći u pribojskoj bolnici, poslat je u Užice na dalje lečenje. Iako su vinovnici napada otkriveni, tužilaštvo se izjasnilo da „nije bilo osnova za preduzimanje krivične odgovornosti po službenoj dužnosti“, te su oni pušteni na slobodu!

Njegov sin Božidar, inače i sam inspektor za suzbijanje narkomanije u Policijskoj stanici Priboj, za “Novosti” kaže da nikako ne može da razume takvu odluku tužilaštva, i da je zabrinut i za svoju i za očevu bezbednost.

– Smatram da je motiv napada dvojice prestupnika upravo posao kojim se bavio moj otac, a sada se bavim i ja – ističe Božidar. – Reč je o momcima protiv kojih se vodi više postupaka zbog posedovanja narkotika i bahatog ponašanja. U više navrata sam radio na slučajevima gde su upletena obojica. Očekivao sam da budu zadržani u pritvoru, a umesto toga tužilaštvo se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, što je prosto neverovatno. Ovim je ugrožena bezbednost cele moje porodice – sa revoltom navodi mlađi Mijailović.

U noći kada mu je otac pretučen, Božidar je bio na dužnosti, a prema njegovim rečima, sve se desilo u mračnom delu limskog keja gde se šetao njegov otac Radovan. Ova dvojica su sedeli na klupi, potom su penzionisanog policajca upitali: “Šta tu radiš”, a onda mučki navalili da ga tuku, priča nam Misailović mlađi:

– I meni je u više navrata bio oštećen privatni automobil, bušene su gume i lomljena stakla, ali nisam te slučajeve prijavljivao. Smatrao sam da je apsurdno da prijavljujem te napade, a ja sam policajac koji brine o bezbednosti građana. Međutim, posle prebijanja mog oca, mislim da je i meni život ugrožen.

Krajem prošle godine u Priboju je usred bela dana pretučen policajac u centru grada, tako da ovaj slučaj nije prvi u gradu na Limu.

Brutalno prebijanje bivšeg policajca izgleda da nije zabrinulo lokalno tužilaštvo. Portparolka Osnovnog javnog tužilaštva iz Prijepolja, Jasminka Bošković, istakla je da u napadu koji se dogodio nije bilo elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti. Ona je dodala da za ovaj napad može da se podnese privatna tužba.

Novosti/ppmedia