PRIJEPOLJE – Današnje skupštinsko zasedanje u Prijepolju obeležilo je napuštanje sednice od strane odbornika opozicije.

Iz odbora te stranke u Prijepolju tvrde da ni jedna od 29 tačaka o kojima je danas raspravljao tamošnji lokalni parlament nije imala za cilj rešavanje nagomilanih problema.
Odbornici opozicije predložili su dopunu dnevnog reda, četiri dopunske tačke, ali su glasovima većine usvojena samo dva.

Šef odborničke grupe SDP-a Esad Hodžić je nakon usvajanja dnevnog reda ukazao na izostanak volje i, kako je rekao, hrabrosti da se vladajuća koalicija u toj sandžačkoj opštini suoči sa brojnim problemima koji tište građane Prijepolja.
Hodžić je zahvalio odbornicima koji su izglasali stavljanje dva predloga na dnevni red, istovremeno to ocenivši nedovoljnim, a skupštinsko zasedanje jalovim.

On je zatim ukazao na neophodnost promene u radu loklanog parlamenta Prijepolja koji je, nakon što su zasedanje napustili odbornici opozicije, u jednočasovnom zasedanju raspravljao o 33 tačke dopunjenog dnevnog reda.

Podsetimo, Skupština u Prijepolju danas je zasedala nakog gotovo tromesečne pauze.

Bojkot lokalnog parlamenta opozicioni odbornici najavili su u ponedeljak ukoliko, kako je tada saopšteno, vladajuća većina ne prihvati četiri predloga za dopunu dnevnog reda koje je opozicija podnela a tiču se razrešenja direktorke Centra za socijalni rad, te informacija dokle se stiglo sa zatvaranjem deponije Stanjevine, zatim rekonstrukcijom mosta u Šarampovu i aktivnostima koje lokalna vlast sprovodi povodom jubileja 800 godina manastira Mileševa.

Šef odborničke grupe Esad Hodžić kazao je da SDP insistira na sazivanju nove, posebne sednice lokalnog parlamenta koja bi se trebala baviti najvažnijim životnjim pitanjima koja tište građane opštine Prijepolje.