NOVI PAZAR – Grad Novi Pazar kupio je za potrebe Predškolske ustanove „Mladost“ specijalizovano vozilo za dostavu hrane mališanima od centralnog do ostalih objekata te ustanove.

Uručujući ključeve vozila gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je kako je Grad od 2016. godine duplirao izdvajanja i ulaganja u PU „Mladost“, te najavio izgradnju novih obdaništa i dalja ulaganja od kojih će najviše benefita imati najmlađi stanovnici ovog grada.

Iz budžeta Novog Pazara umesto za neke druge namene, novac je izdvojen i utrošen za kupovinu specijalizovanog vozila kojim će se hrana dostavljati najmlađima u svim vrtićima i tako će se sačuvati sva njena svežina i kvalitet.

Grad Novi Pazar od 2016. godine, prepoznajući značaj stvaranja uslova za normalan razvoj i rast naših najmlađih i najmilijih sugrađana uložio je u te namene duplo više sredstava u odnosu na raniji period, kazao je gradonačelnik Biševac.

“Sa TIKOM je potpisan ugovor za izgradnju nove zgrade PU „Mladost“ kod Rekreacionog centra,čime pravimo još jedan značajan korak u rasterećenju postojećih objekata i stvaranju boljih uslova za mališane i zaposlene u obdaništima”,kazao je gradonačelnik Biševac.

Vrednu donaciju posredstvom Grada PU „Mladost“ dobila je i od Ministarstva bez portfelja Vlade Republike Srbije.