NOVI PAZAR – Rijaset Islamske zajednice Srbije, Mešihat sandžački, oglasio se saopštenjem za javnost povodom realizacije prikupljanja sadakatu-l-fitra i zekeata.

Saopštenje za javnost

Poštovani vernici,
Rijaset Islamske zajednice Srbije, Mešihat sandžački je u prethodnom periodu realizovao prikupljanje sadakatu-l-fitra i zekeata.

Ovih dana su nam pristigli izvještaji o prikupljenim sredstvima od svih Odbora i punktova gde su se vitrovi i zekeat mogli uplaćivati.

Izražavamo zadovoljstvo i osećamo potrebu da upoznamo vernike i javnost da je u odnosu na prethodne godine, ove godine prikupljen značajno veći broj sredstava. Na nekim mestima je iznos veći za pedeset posto, a na nekim mestima su sredstva veća i do sto posto nego iz prethodnih godina.

Mešihat sandžački ovim putem želi da se zahvali svim vernicima koji su ispunjavajući svoju šerijatom propisanu dužnost odlučili da sredstva vitra i zekeata povere Rijasetu Islamske zajednice Srbije, Mešihatu Islamske zajedncie Sandžaka.

Mešihat sandžački će se pobrinuti da u narednom periodu nizom aktivnosti preko džemata, imama, svojih odbora i drugih vrsta akcija sredstva vitra i zekeata dostave onima kojima je u našoj zajednici to najpotrebnije, koji spadaju pod kategoriju ugroženih i koji ispunjavaju šerijatom propisane uslove.
O svim aktivnostima u kojima se ova sredsta budu trošila, javnost će biti blagovremeno upoznata.

Molimo Allaha dž.š., da obilato nagradi sve koji odvajaju od svog imetka u korist onih kojima taj deo mnogo znači i kojim obezbeđuju egzistenciju svojih porodica