Naslovna Obrazovanje Šarčević uručio najboljim studentima Ugovore o stipedniranju doktorskih studija

Šarčević uručio najboljim studentima Ugovore o stipedniranju doktorskih studija

BEOGRAD – Ministar prosvete i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević uručio je danas u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu najbolje rangiranim studentima Ugovore o stipendiranju doktorskih studija i njihovom uključivanju u naučnoistraživačke projekte.

Šarčević je kazao da je važno za Srbiju što je postala punopravni član CERN-a i da treba koristiti sve što ta organizacija može da pruži, naročito za obuku profesora koji će prenositi kvalitetno znanje.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović je navela da budući doktori treba da budu uzor mladjim kolegama “poštujući sve aspekte naučne etike i akademske čestitosti”.

“Uslovi za nauku u Srbiji su takvi da možemo da očekujemo značajne promene koje će vratiti kompetitivni karakter u nauku koji je toliko izražen u svetu. Ima mnogo dobrih naučnika, ali nedovoljno para i to je standardna situacija u svetu”, kazala je Popović i ocenila da kompetitivni duh mora da postoji kako bi se do sredstava došlo.

Program državnog stipendiranja postoji od 2002. godine i do sada je kroz njega prošlo više od 2.000 studenata, a ove godine uručeno je 178 stipendija.

Beta

Exit mobile version