BEOGRAD – Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas da je potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović priveden jer se u više navrata nije odazivao na poziv za saslušanje i optužio ga da pokušava da pričama o zastrašivanju prikupi političke poene.

“Istine radi, protiv Jovanovića je podneta krivična prijava te je više puta pozivan na saslušanje, ali se on nije odazivao. ;Verovatno verujući da je iznad zakona, Jovanović je ignorisao pozive za saslušanje i time kršio zakon, a sada pokušava da prikupi političke poene i govori o zastrašivanju”, navela je ta stranka.

Gradski odbor SNS je naveo da je Narodna stranka vrlo svesno izbegla da navede tu činjenicu i da je tako pokušala da izvrši pritisak na nezavisne državne organe.

“Niko nije iznad zakona i nikoga partijska knjižica bilo koje stranke neće abolirati ukoliko se ogrešio o zakon, pa makar to bili Djilas, Jeremić, Obradović ili sam Jovanović. Pred zakonima Republike Srbije svi su jednaki i zaštićenih nema”, dodaje se u saopštenju.

Beta