BEOGRAD – Bokserska reprezentacija Srbije otputovala je u Moskvu na zajedničke pripreme sa bokserima iz reprezentacije Rusije.

Kako je saopštio Bokserski savez Srbije, tim koji se našao u avionu za Moskvu čine reprezentativci Rade Joksimović (muva kategorija), Dušan Janjić (bantam), Veljko Gligorić (pero), Nemanja Gavrilović (laka), Aleksandar Konovalov (poluvelter), Damjan Grmuša (velter), Milosav Savić i Aleksandar Marković (srednja), Sandro Poletan (poluteška), Marko Dočić i Slobodan Jovanović (teška), Vladan Babić (superteška), predvođeni selekorom Miodragom Perunovićem i trenerima Dušanom Mileusnićem i Manetom Marčetom i kondicionim trenerom Igorom Tomaševićem.

Zajedničke pripreme ruskih i srpskih boksera trajaće 17 dana, gde ce srpski borci koristiti sve uslove koje koriste najbolji na svetu.

Srpski treneri će napraviti zajednički plan i program sa ruskim kolegama, dok će sparing sa bokserima domaćina biti pravi test za srpske reprezentativce, na osnovu kojeg će se dobiti finalni spisak za ucešće na Evropskim igrama u Belorusiji.

Evropske igre, u okviru kojih je i Evropsko prvenstvo, počinje 20. juna u Minsku, a Srbija 30 godina čeka medalju sa evropskih prvenstava u boksu.

Tanjug /Foto :BSS