Naslovna REGION Torcida: Izolovan incident, ne možemo da snosimo sankcije 

Torcida: Izolovan incident, ne možemo da snosimo sankcije 

ZAGREB – Ogranak navijačke grupe Torcida na Braču saopštio je da ono što se dogodilo na tom hrvatskom ostrvu, gde je pretučeno nekoliko sezonskih radnika, među kojima su i dvojica Srba, “nije i ne može biti” pod njihovom kontrolom i da, samim tim, oni kao organizatori Torcida Brač Kupa ne mogu snositi sankcije zbog tog incidenta. 

Prethodno je gradonačelnica Supetra Ivana Marković saopštila da je obustavila finansijsku podršku Torcida kupu i zabranila njegovo održavanje zbog napada, koji se dogodio u noći između subote i nedelje u tom gradu.

Tim povodom, Torcida Brač je u saopštenju, objavljenom u ponedeljak na Fejsbuku, ocenila da je “kolektivizovanje krivice nedopustivo i zlonamerno”. 

“Podstaknuti izjavama lokalnih političara povodom nemile situacije koja se pre neki dan dogodila u Supetru oko četiri sata ujutro, osećamo potrebu da izvestimo javnost da je takvo kolektivizovanje krivice, pre bilo kakvog zakonitog utvrđivanja činjenica, usmerene na Torcidu Brač, nedopustivo i zlonamerno, i isključivo usmereno na prikupljanje jeftinih političkih bodova”, navodi se u saopštenju. 

Torcida Brač tvrdi da je turnir “humanitarnog karaktera”, koji su organizovali, protekao bez ijednog incidenta, a da ono što se dogodio u kasne noćne sate nakon turnira “nije i ne može biti pod kontrolom Torcide Brač, niti mi kao organizacija možemo snositi sankcije za takva nedela”, prenosi hrvatski sajt Index.

U nedelju je posle fudbalskog turnira Torcida kup u Supetru na Braču nekoliko osoba napalo četvoro sezonskih radnika, među kojima je bilo dvoje Srba.

Tanjug /Foto :Pixabay

Exit mobile version