NOVI PAZAR – Grad Novi Pazar biće 8. septembra ove godine, prvi put u svojoj istoriji, domaćin polumaratona i trke zadovoljstva. Oformljen je organizacioni odbor manifestacije sportsko – rekreativnog karaktera, koja promoviše zdrav život ali i posebnosti Novog Pazara, imajući u vidu mnogi koji će učestvovati u trkama, u našem gradu nisu bili nikada ranije. U tom kontekstu, predsednik organizacinog odbora i graodnačelnik Nihat Biševac, koji je prema sopstvenom priznanju i učesnik predstojeće trke zadovoljstva, očekuje veliki broj gostiju.

„Sportisti su najbolji promoteri ovog grada. Otuda i ideja da organizujemo polumaraton, ali i trku zadovoljstva. Pozivam građane da učestvuju na trkama i da svi zajedno pošaljemo najlepšu sportsku sliku iz Novog Pazara“, rekao je gradonačelnik Biševac, ističući da je manifestacija i svojevrsna prilika za turističku promociju Novog Pazara.

Najbolja polumaratonka u zemlji, Novopazarka Teodora Simović istiće da je učešće u polumaratonu na domaćem terenu za nju veliki izazov.

„U poslednjih nekoliko godina organizacija polumaratona je svojevrstan pokret koji promoviše trčanje kao vid rekreacije dostupan gotovo svima. Biće mi zadovoljstvo da deonicu od 21 kilometra trčim pred svojim sugrađanima i nadam se da će organizacija polumaratona zaživeti i postati tradicija“.

Ni u Atletskom klubu i Atletskom savezu Srbije nemaju dilemu da će Novi Pazar potvrditi epitet dobrog organizatora.

„Cilj nam je da okupimo najbolje polumaratonce. Za neke od njih novopazarski polumaraton biće prilika da neki od njih ispune normu za prvenstvo Evrope u Parizu naredne godine“, kazao je oviom povodom Edin Zuković, selektor atletske reprezentacije.

Zvanični organizatori polumaratona su Grad Novi Pazar, Sportski savez Novi Pazar, Atletski savez Srbije i Atletski klub Novi Pazara ali je u okviru prvog sastanka organizacioni odbor jednoglasno zaključio da je za uspeh manifestacije potreban doprinos svih građana.