PODGORICA – Crnogorska policija nije uspela da identifikuje počinioce ubistva Cetinjanina Bogdana Milića a zbog njegove povezanosti sa osobama iz škaljarskog klana istražitelji veruju da je motiv ubistva nastavak obračuna zaraćenih kriminalnih klanova iz Kotora – škaljaraca i kavačana, objavila je danas podgorička štampa.

Bogdan Milić (37) sa Cetinja ubijen je juče u pucnjavi koja se dogodila u lokalu “Portun” u centru grada, a tri osobe su teško povredjene. U pucnjavi su ranjeni ;gosti lokala Dragan Vušurović (33), Goran Vušurović (48) i Marko Vujačić (48) koji su prevezeni u podgorički Klinički centar. Iz Uprave policije saopšteno je da tragaju za dvojicom muškaraca.

Kako piše Pobjeda, meta napada je bio Milić.

Dvojica maskiranih napadača sa silikonskim maskama i kačketima prišla su i pucala u pravcu Milića. Bogdan Milić je u trenutku napada sedeo u lokalu. Na njega je pucano iz dva pištolja. Policija veruje da je ubistvo brižljivo isplanirano, da je Milić prethodno praćen i da su u egzekuciji učestvovale najmanje dve osobe, navodi podgorički list.

I Vijesti navode da je Milić bio blizak škaljarskom klanu.

Tužiteljka Maja Jovanović rekla je sinoć medijima da im nije poznat identitet napadača, ali je dodala da su tokom uvidjaja uzeti tragovi koje će veštačiti.

Dežurni hirurg u KC Emil Nasufović, rekao je da je Vijestima da je Vujačić pogodjen je u desnu potkolenicu, da Dragan Vušurović ima povredu desne glutealne regije, a da je Goran Vušurović zadobio najozbiljnije povrede – pogodjen je sa više hitaca u predelu grudnog koša i gornjeg trbuha.

Milić je bio na optuženičkoj klupi tokom sudskog procesa za ubistvo Nemanje Medina – istovremeno kada su Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobodjeni optužbi da su ubili Petrovčanina, i on je oslobodjen krivice da im je pomagao u skrivanju nakon zločina. Mijović je početkom maja likvidiran u nemačkom gradu Forst, a tada je ubijen i Nikola Jovanović zvani Debeli.

U istom napadu teško su ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković.

Predstavnici Uprave policije tada su saopštili da su obavešteni od kolega iz Nemačke savezne kriminalističke policije o ubistvu dva crnogorska državljanina u toj zemlji, ali zbog istrage nisu saopštili više detalja.

U ratu dva najjača klana u Crnoj Gori – kavačkog i škaljarskog, do sada je za pet godina ubijeno najmanje 40 osoba, medju kojima i najmanje četiri slučajne žrtve. Rat nekad jedinstvene kriminalne grupe počeo je krajem 2014. godine kada je u Valensiji, iz stana Gorana Radomana, nestalo 200 kilograma kokaina. Goran Radoman je bio prva žrtva medjusobnog obračuna, nakon koje je krenula serija ubistava u sred bela dana, bombaških napada, podmetanja eksploziva.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here