PODGORICA – Novljanin Stefan Šarović (31) koji je ubijen juče u Djenovićima bio je blizak pripadnicima takozvanog kavačkog klana, a policija traga za dve osobe koje je identifikovala kao osumnjičene za taj zločin, prenela je danas podgorička štampa.

Vijesti navode da operativne policijske informacije govore da je bio u prijateljskim odnosima sa porodicom Roganović, čija su dva člana, Niko i Vladimir, ubijeni u ratu crnogorskih klanova.

Zbog toga istražitelji nisu isključili mogućnost da je i Novljanin žrtva kokainskog rata, koji je u poslednjih pet godina odneo više od 40 žrtava, navodi taj list.

Telo mladića pronadjeno je u dvorištu, unutar velikog kompleksa vila. U Šarovića je ubica ispalio više hitaca, a nakon toga sa saučesnikom koji ga je čekao na motoru pobegao.

Kako piše Pobjeda, istražitelji su ubrzo nakon zločina pronašli tragove koji mogu doprineti u rasvetljavanju ubistva i identifikovanju počinioca, i tragaju za dve osobe koje je identifikovala kao osumnjičene za taj zločin.

Opsežnim proverama inspektori su pronašli u šumi motor, nedaleko od vile u čijem je dvorištu pronadjeno telo Šarovića. Motor je poslat na veštačenje zbog izuzimanja DNK tragova.

Komšije iz okolnih kuća juče nisu željele da razgovaraju sa novinarima, kažu da ništa nisu čuli, i da nisu znali da tu Šarović živi.

Rat nekada jedinstvenog kriminalnog klana iz Kotora počeo je pre pet godina kada je iz jednog stana u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina. Od tada je u medjusobnom obračunu ubijeno oko 40 oosba medju kojima su bile najmanje četiri slučajne žrtve.

Beta