NOVI PAZAR – Predsednik udruženja ribolovaca Novog Pazara Elvir Hodžić organizovao je akciju čišćenja jezera Gazivode kako bi se uklonili velike količine otpada koji se nakupio na površini jezera nakon obilnih padavina koje su pogodile ovaj region.

Akcija počinje u nedelju, 9. juna u 9 sati, najavio je predsednik udruženja ribolovaca Elvir Hodžić

Akciju je u ime ORA “Ribariće 2019” podržao komadant Omladinske radne akcije Kasim Zoranić.

Učešće u akciji uzeo je i direktor Sportskog saveza Novog Pazara Emir Mehmedović, koji je organizovao transport za akcijaše i sve koji žele da se pridruže aciji čišćenja jezera Gazivode.

Ribarićko jezero je nastalo 1977. godine, pregrađivanjem reke Ibar u gornjem toku. Pripada opštinama Tutin i Zubin Potok, a malim delom opštini Novi Pazar. U poslednje dve decenije ono je Novopazarcima, Tutincima i stanovnicima Ibarskog Kolašina domaće „more“. Više hiljada stanovnika iz ovog kraja izgradilo je vikendice, kuće za stanovanje i splavove. Ovo jezero je jedan od turističkih potencijala opština koje se sreću na njemu.

Nakon 35 godina u Novom Pazaru će biti organizovana Omladinska radna akcija “Ribariće 2019”. Mladići i devojke iz Sandžaka radiće na uređenju plaže, ribolovačke i pešačke staze, kao i prostora za veslački i kajakaški klub na obali. Realizacija Omladinske radne akcije je najavljena u smenama od juna do avgusta.

Zainteresovani građani se mogu prijaviti za akciju čišćenja na brojeve telefona:

0655308505 – Izet
0656517517 – Elvir

E.Ć.