BUDVA – Budvanska policija uhapsila je V.M. (51) iz Podgorice zbog falsifikovanja novca.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Podgoričanin se sumnjiči da je 11. i 12. juna, na jednoj trafici i benzinskoj pumpi stavio u opticaj dve falsifikovane novčanice po 200 eura, kupujući predmete manje prodajne vrednosti.

“Za oba događaja, Centralna banka je sačinila izveštaje o izvšenoj tehničkoj analizi novca, kojima je konstatovano da je tehničkom analizim utvrđeno da su predmetne novčanice falsifikati veoma dobre izrade”, navode u Upravi policije.

Falsifikovani novac, najčešće euro i dolar, u Crnu Goru dospeva iz inostranstva i uglavnom je ta zemlja samo tranzitna destinacija.

“Zbog svog geografskog položaja i demografske strukture Crna Gora nije interesantna falsifikatorima kao tržište na kojem se može staviti u promet velika količina falsifikovanog novca”, ističu u Upravi policije.

Konstantan monitoring Centralne banke Crne Gore i Uprave policije dovodi do proaktivnog i blagovremenog reagovanja na svaku masovniju pojavu plasiranja falsifikovanog novca na nivou grada, opštine i regionalnog dela Crne Gore.


CdM/E.Ć.