PRIJEPOLJE – Mlađa grupa Folklornog ansambla Doma kulture otputovala u petak na dvodnevni Festival folkora “TEGEA” u Grčkom gradu Tripoli. Mlađu grupu čine devojčice uzrasta do 14 godina, koje su se kao specijalni gosti Festivala, predstavile sa igrama iz Gornje Resave, Ponišavlja i igrama iz okoline Niša. U pauzama između koreografija predstavio se i mladi Luka Vidaković koji je na nacionalnom instrumentu – fruli, odsvirao par prepoznatljivih melodija iz našeg kraja.

Zapažen nastup mladih prijepoljskih folkloraša u Grčkoj
Prema rečima Admire Mostarac urednice muzičkog progama Doma kulture organizatori tamošnjeg Festivala su izrazili veliko oduševljenje, lepotom i disciplinom devojčica a posebno su ih impresionirale koreografije naših igara iz Srbije.

– Osim nastupa, organizatori Festivala su obezbedili našoj grupi i posete muzejima i arheološkim nalazištima, kao i ostale zanimljive sadržaje Tripolija i bliže okoline. Naravno, decu je najviše oduševila prilika da se kupaju na Grčkom primorju, što su nam preneli sa oduševljenjem – navela je Admira.

Inače, ovo je bilo prvo gostovanje mladih prijepoljskih folkloraša van granica Srbije.


PP Media