BEOGRAD – Vaterpolo klub Šabac saopštio je danas da je finalna serija prvenstva Sribije protiv Crvene zvezde na ivici regularnosti, kao i da se nadaju da će šampion biti odlučen isključivo na odnosu kvaliteta u bazenu.

“Sudije Raković i Golijanin dozvoljavali su ‘prljavu’ igru vaterpolista Crvene zvezde. Dopuštali su udaranje preko vode, bez sankcionisanja arbitara domaći su udarali u lice naše igrače. Nejednakim kriterijumima onemogućili su ravnopravnu igru centara Šapca. Ovo je samo deo onoga čime smo nezadovoljni i zbog čega tvrdimo da je finalna serija na ivici regularnosti”, navode u VK Šabac.

Odluka o šampionu Srbije u vaterpolu biće donesena u sredu, na Gradskom bazenu u Šapcu, s obzirom da su oba tima, u dosadašnjem toku finalne serije, ostvarile po jednu pobedu.

“Stižu nam poruke i pozivi podrške od naših reprezentativaca, vaterpolo radnika iz Srbije, sportskih prijatelja iz Hrvatske i Crne Gore koji ističu da je sve ovo antipropaganda vaterpola i kolokvijalno rečeno ‘otimanje’ u vaterpolu”, dodaje se u saopštenju.

Rukovodstvo VK Šabac navodi da “neće dozvoliti da neko na takav način otme titulu na našem bazenu”.

“Mi želimo da pobedi sport, da presudi bolja igra, koncentracija, manje grešaka, a ne da ‘presudu’ donese neko, negde van bazena i van interesa našeg sporta. Svojim odlukama Vaterpolo savez Srbije od sporta i svega što on predstavlja, pravi suprotnost. Do sada smo trpeli sve udarce i one u bazenu i one van njega, ali dosta je toga, to se u sredu neće dogoditi”, dodali su u VK “Šabac”

Beta